طراحی داخلی رستوران ایرانی

بروز شده در توسط مهسا رحیمی درباره طراحی داخلی سه بعدی (3D) (فقط 2 دقیقه مطالعه)

 

طراحی رستوران یکی از جذاب ترین بخش های طراحی داخلی است چرا که طراح می تواند نهایت ذوق و خلاقیت خود را برای ساختن یک فضای جذاب و دل انگیز به کار ببرد بدون اینکه به کاربردی بودن آن عنصر توجه کند چون در فضاهای مسکونی بهتر است در طراحی عناصر به کاربری آن نیز فکر کرد . هرچه طراحی جذاب تر و اصولی تر باشد، حس بهتری به مشتری انتقال داده می شود و در نتیجه مراجعه کننده به یک مشتری دائمی تبدیل می شود.

در طراحی، عوامل مهمی به عنوان اصول طراحی رستوران باید رعایت گردد.

انتخاب پلان چیدمان برای داشتن تردد راحت تر مابین میز و صندلی ها

اهمیت طراحی کانتر صندوق و سفارش

اهمیت طراحی ورودی به سالن و ایجاد فضای مناسب

اهمیت نورپردازی کل سالن و تفکیک نور سالن به چند بخش

اهمیت ترکیب اصولی رنگها و مواد و متریال مورد استفاده

استفاده از گیاهان

یکی از عوامل مهم دیگری که باید به آن توجه داشت استفاده از سبک های دکوراسیون داخلی است که در انتخاب سبک توجه به متراژ فضا، سلیقه کارفرما، موقعیت مکانی رستوران ضروری است. اگر در منطقه اکثر سبک رستوران ها شبیه به هم است، شما سبک متفاوتی از آنها انتخاب کنید تا طراحی بیشتر به چشم بیاید.

همانطور که در عکس ها می بینید، سبکی که برای این رستوران ایرانی انتخاب شده است، سبک پست مدرن ایرانی است که علاوه بر این که کامل از سبکهای مورد استفاده رستورانهای ایرانی متمایز است، تا حدودی هم از همان جزئیات سنتی موجود در رستوران ها استفاده شده است. برای طراحی این فضا از معماری داخلی مسجد وکیل الهام گرفته شده و ردیف و شکل ستونها نشانگر این قضیه است. لازم است ذکر کنم که برای طراحی این فضا از هیچ هوش مصنوعی استفاده نشده و در حین طراحی، اجرایی بودن دیتیل ها کاملا در نظر گرفته شده است. در ادامه به توضیح بیشتر درباره جزئیات می پردازم.

قبل از هر چیز باید توضیح کوتاهی راجع به کاربندی در معماری سنتی ایرانی بدهم چون در بخش هایی از فضا از این عنصر برای طراحی الهام گرفته ام. کاربندی یک نظام ساختمانی در پوشش های معماری سنتی ایرانی است، به عبارت دیگر، متشکل از باریکه یا لنگه طاق هایی با قوس معین هستند که تحت قواعد هندسی همدیگر را قطع می کنند و از تقاطعشان استخوان بندی یا اسکلت پوشش برای سقف به وجود می آید و در اکثر مواقع به عنوان پوشش دوم و کوتاه تر از سقف اصلی هستند، گاهی هم به عنوان سقف اصلی استفاده می شوند.

وظیفه کاربندی، کوچک کردن دهانه بزرگ سقف است و جز تزئینات سقف به حساب می آید و در بعضی اوقات وظیفه انتقال بار سقف به دیواره ها را دارد. از انواع کاربندی می توان به یزدی بندی، رسمی بندی، مقرنس و کاسه زنی اشاره کرد.

برای قسمت ورودی سالن از یکی از اجزای اصلی کاربندی به اسم پاباریک استفاده شده و باید زیرسازی لازم برای اسکلت کار از طریق جوشکاری و رابیتس بندی انجام شود و سپس روی آن با گچ پوشیده شود. آهن سازه باید به یک پایه که در زیر باکس گل ها قرار گرفته وصل شود.

برای طراحی لوسترها نیز از فرم استخوان یا اسکلت رسمی بندی استفاده کردم. برای ساخت آن از لوله آهن استفاده می شود و به هم جوش داده می شوند.سیم های برق از داخل لوله ها رد می شود و روی آهن ها بعد از رنگکاری چراغ نواری سیلیکونی گذاشته می شود.

در قسمت طراحی دیوار پشت کانتر، از ایده تنگ بری که در معماری سنتی و دوران صفویه به اوج کاربرد خود رسید، استفاده کردم. تنگ بری نوعی از تزئینات گچی است که در نقش تنگ به صورت توخالی در دیوار ایجاد می شده است. نمونه تنگ بری را می توان در عالی قاپو یا بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی مشاهده کرد. در اینجا من به جای توخالی کردن دیوار به شکل تنگ از ظروف مختلف با حجم توپر و سه بعدی روی دیوار استفاده کردم و در کنارش از آینه که در قدیم کاربرد فراوانی در تزئینات دیوار داشته است در سبک مدرن و کاملا ساده به کار گرفتم. از طرح نصفه گره چینی هم در نمای جلوی کانتر استفاده کردم.

همانطور که قبلا گفتم، ستون ها تا حد زیادی شبیه ستون های مسجد وکیل است، با این تفاوت که در وسط یک سری ستون ها برش ایجاد شده واز نور برای جلوه کار استفاده شده است. این طرح کاملا اجرایی است و سازه ستون یک سره از کف تا سقف است و از داخل نورها رد شده است و حتی می توان بار سقف را به همین ستون های به ظاهر شکسته تا حدی انتقال داد.

متریال قسمت کف میکروسمنت یا میکروبتن است تا راحت تر بتوان ایده طراحی شده را اجرا کرد. در اجرا میکروسمنت بعد از اجرا پرایمر، لایه اول بدون رنگ زده می شود و پس از خشک شدن در لایه دوم از میکروسمنت دارای رنگدانه استفاده می شود و دوباره دولایه میکروسمنت رنگی و بافت دار روی لایه قبلی زده می شود و می توان رنگ و طرح مورد نظر را برای پوشش کف انتخاب کرد. این کفپوش به سختی ترک می خورد و در برابر عبور و مرور، خط و خش، رطوبت و باران، نور خورشید و به طور کلی ضربه مقاوم است.

 

در اجرا اشکال روی دیوارها هم می توان از تکنیک های پتینه یا حتی میکروسمنت دیوار همراه با ساخت شابلون و ایجاد فرم روی دیوار خیلی راحت از پس کار برآمد. اشکال روی دیوار در واقع بخشی از اشکال نقشه شطرنجی فرش است.

در این بخش از سالن که برای دورهمی ها با تعداد جمعیت هشت نفره به بالا در نظر گرفته شده است نیز از گچبری اما با سبکی متفاوت استفاده کردم. در هیچ کدام از دیوارها قواعد قاب بندی به شکل همیشگی که در معماری کلاسیک یا سنتی استفاده می شده، رعایت نشده است.

در انتخاب صندلی و میزها، کاملا سبک مدرن را در نظر گرفتم چون راحتی بهتری در هنگام نشستن دارند.

فرم پنجره ها نیز با الهام از پنجره های سنتی و ترکیب آن با فرم های مدرن می باشد.

مهسا رحیمی

بنیان گذار برند سامانو و طراح داخلی
هدفم کمک به شما برای طراحی داخلی بهتر فضای مورد نظرتان با استفاده از دانسته هایم شامل اصول و قواعد استاندارد طراحی، ترکیب بندی درست رنگ ها در کنار هم، شناخت انواع مواد و متریال و نحوه اجرای جزئیات است

مطالب مرتبط با طراحی داخلی سه بعدی (3D)
طراحی این کافی شاپ با مساحت تقریبی 460 متر مربع به سبک مدرن و همچنین با در نظر گرفتن تمامی دیتیل های اجرایی، انجام شده است.