طراحی داخلی کافی شاپ سنتی
«شب یلدا» که به عنوان یکی از شب های مقدس در ایران باستان مطرح بوده به صورت رسمی در تقویم ایرانیان باستان از سال ۵۰۲ قبل از میلاد در زمان داریوش یکم به تقویم رسمی ایرانیان باستان راه یافت. چله و جشن هایی که در این شب برگزار میشود، یک سنت باستانی است.
در این شب ایرانیان از میوه هایی مثل انار و خرمالو و هندوانه ،همچنین آجیل برای شب نشینی هایشان استفاده میکنند و همگی دور هم جمع می شوند. از آنجاییکه شب یلدا برای ایرانیان بسیار مهم است، می توان از آن برای طراحی داخلی ایده گرفت و مکانی را طراحی کرد که هر وقت وارد آن می شوید، یادآور این شب عزیز و خاطرات شیرین آن باشد.
همان طور که در شکل می بینید من از رنگ سرخ انار و سبز پوست هندوانه به همراه طرح های انتزاعی از خود انار ایده گرفتم تا کافی شاپی به سبک سنتی(کلاسیک) ایرانی با تم رنگهای شب یلدا طراحی کنم.
طرحهای هندسی ایرانی در چهارچوب پنجره و سقف ، طاق قوسی ایرانی و پارچه های طرح سنتی و چهل تکه و در ورودی قدیمی، همگی یادآور مکانهای سنتی کشورمان هستند.
.
سقف این سالن بسیار بلند است و احساس دنج بودن را ایجاد نمیکند. برای اینکه احساس کنیم سقف به کف سالن نزدیک تر است رنگ سقف را تیره تر می کنیم و از رنگهای گرمتر استفاده می کنیم
.
وجود اتاقک ها با ظرفیت حداکثر 2 نفر نیز باعث ایجاد حریم خصوصی و احساس امنیت می شود.
اما چرا سبک سنتی برای کافی شاپ؟
1. استقبال زیاد مردم از این سبک طراحی
2. سبک کلاسیک کافه در هر کشوری، طراحی خاص خودش را دارد. کلاسیک به معنی آنچه در گذشته رایج بوده است، می باشد. در نتیجه سبک کلاسیک ایرانی همان سبک سنتی است که در سفره خانه ها بیشتر مشاهده می شود.
عادتها را تغییر دهیم.
رنگ سفید دیوار و استفاده از رنگهای روشن و نور زیاد جز سنت شکنی های طراحی کافی شاپ است.چه بسا هستند کسانی که از تاریکی و رنگهای تیره استفاده شده در کافی شاپها لذت نمی برند و گله می کنند. بنابراین این نوع مکانها می تواند برای کسانی که از نور زیاد و رنگهای روشن لذت می برند، جذاب باشد.